ВР ратифікувала дві угоди між Україною та Індією

ВР ратифікувала дві угоди між Україною та Індією

Народні депутати України підтримали законопроект № 0030 "Про ратифікацію договору між Україною та Республікою Індія про взаємну правову допомогу у цивільних і господарських справах". За відповідне рішення проголосували 317 народних депутатів, проти - 0 утримався 1 нардеп.

Ратифікація цього договору створить правові підстави для співробітництва компетентних органів України та Індії з метою надання правової допомоги у цивільних і господарських справах, а також надасть гарантії щодо рівного правового захисту особистих і майнових прав громадян та юридичних осіб органів України та Індії на територіях обох держав.

Також депутати підтримали законопроект № 0041 "Про ратифікацію Угоди між урядом України та урядом Республіки Індія про науково-технологічне співробітництво". За відповідне рішення проголосували 319 народних депутатів.

Даною угодою визначено, що співробітництво між Україною та Індією в галузі науки та технологій здійснюється спільним українсько-індійським комітетом з науково-технічного співробітництва, який проводить свої чергові засідання раз на два роки.

Співробітництво передбачає обмін вченими, дослідниками, фахівцями та викладачами з метою проведення досліджень і обміну науковими ідеями; обмін науково-технічною інформацією, публікаціями та іншою науковою документацією; проведення двосторонніх науково-технічних семінарів, симпозіумів в галузі науки та технологій, а також з питань, що становлять інтерес для обох країн; проведення міжнародних конференцій та виставок в галузі науки та технологій; спільне визначення науково-технічних проблем, формулювання та втілення в життя спільних дослідницьких програм, які сприятимуть застосуванню наукових досягнень в промисловості, сільському господарстві та інших галузях, створення умов застосуванню спільних досліджень та обміну досвідом і ноу-хау, що випливають з цього.

Джерело: http://www.rbc.ua/ukr/news/politics/vr-ratifitsirovala-dva-soglasheniya-...