Голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Індії в Україні Радживом Чандером.

Голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Індії в Україні Радживом Чандером.

Голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Індії в Україні Радживом Чандером.

«Сумська область займає третє місце в державі за темпами залучення іноземних інвестицій. Ми відкриті для інвесторів і готові до конструктивної співпраці в рамках «єдиного інвестиційного вікна» та на умовах соціальної відповідальності бізнесу», – зазначив на початку зустрічі керівник регіону.

Як повідомив Посол, нині Індія має позитивний досвід ведення бізнесу на території Сумщини. «Підприємство «Кусум Фарм» розвиває на території області фармацевтичний бізнес. Успішність співпраці влади та інвесторів відзначив Президент України Віктор Янукович під час робочого візиту в Індію. Сумщина – надійний партнер, тому сьогодні країна Південної Азії готова шукати нові напрямки двосторонньої співпраці», – наголосив Раджив Чандер.

На переконання Юрія Чмиря, найбільше, що зараз хвилює світ, – це продовольча безпека, яку Україна та її аграрні регіони здатні забезпечити.

«Наша область навчилася збирати та зберігати врожай, зараз ми вийшли на новий етап – високоякісної переробки. Сумщина зацікавлена постачати в Індію готову продукцію власного виробництва. У першу чергу, це стосується борошна різних сортів зі спеціальними вітамінізованими добавками. Маємо конкретну пропозицію, яку, сподіваюся, найближчим часом ми обговоримо на рівні керівництва та міністерств наших держав», – сказав Юрій Чмирь.

Джерело: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=246635939&cat_id...