Україна та Індія будуватимуть спільні фармпідприємства

Україна та Індія будуватимуть спільні фармпідприємства

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Державна служба України з лікарських засобів та Департамент фармацевтики Міністерства хімічної промисловості та добрив Уряду Індії підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво, передає УНН із посиланням на Держлікслужбу.

Підписання документу відбулося в м. Нью Делі (Індія), в рамках засідання Міжурядової українсько-індійської комісії по торгівельному, економічному, науковому, технічному, промисловому та культурному співробітництву.Меморандум передбачає активізацію співпраці у фармацевтичної галузі, зокрема, в питанні створення спільних підприємств, досліджень та розробок у фармацевтичній та біофармацевтичній галузях.

Важливим напрямом спільної діяльності стане передбачений документом обмін інформацією з питань регулювання експорту та імпорту лікарських засобів та імунобіологічних лікарських засобів, включаючи активні фармацевтичні інгредієнти.
Невід’ємною частиною спільної роботи спеціалістів фармгалузі буде обмін знаннями, інноваціями, практичними навичками. Зокрема, Меморандумом передбачається взаємний обмін спеціалістами для участі в програмах технічного навчання.

Члени делегації висловили впевненість у тому, що підписання Меморандумуне тільки сприятиме активізаціїспівпраці між регуляторними органами, але й стане новим поштовхом для розвитку фармацевтичної галузі обох країн.

Українську делегацію очолив міністр економічного розвитку та торгівлі І.М.Прасолов. Держлікслужбу України на засіданні Комісії представили Голова – О.С. Соловйов та директор Державного навчального центру з Належної Виробничої/Дистриб’ютерської Практики – Д.Д. Гурак.

Джерело: http://www.unn.com.ua/uk/news/1273640-ukrayina-ta-indiya-buduvatimut-spi...