У Києві відкрилася Міжнародна виставка «Охорона здоров’я 2013»

У Києві відкрилася Міжнародна виставка «Охорона здоров’я 2013»

У Києві відкрилася Міжнародна виставка «Охорона здоров’я 2013»

22 жовтня 2013 року в Києві відкрилася ХХІІ Міжнародна медична виставка «Охорона здоров'я 2013». Новинки медичного устаткування і технологій на головній події галузі представили 283 компанії з 28 країн світу.

За словами Директора департаменту реформ і розвитку медичної допомоги МОЗ України Миколи Хобзея, який урочисто відкрив виставку, ця подія сприятиме просуванню конкурентоздатного вітчизняного виробництва у галузі медицини на світовий ринок і підвищенню ефективності національної системи охорони здоров'я, таким чином створюючи умови для обміну досвідом і налагодження професійних контактів.

Серед 283 учасників виставки були представлені виробники і постачальники медичних послуг і устаткування з Австрії, Білорусі, Бельгії, Німеччини, Греції, Індії, Іспанії, Італії, Китаю, Кореї, Латвії, Литви, Польщі, Росії, США, Тайваню, Туреччини, України, Швейцарії – у цілому 28 країн.

У рамках виставки відбулась науково-практична конференція «Кардіологія – інновації в діагностиці та лікуванні», яка пройшла в режимі онлайн-конференції. До обговорення проблематики підключились 84 точки-учасника з усієї України, зокрема кардіологічні центри та кардіологічні відділення обласних та районних лікарень. Лікарі обговорювали питання сучасної діагностики у кардіології та кардіохірургії. На виставці також було представлено стенд ДП «Інформаційно-технічний центр МОЗ України» – підприємства, яке ініціювало створення та реалізацію єдиного інформаційно-медійного простору медичної галузі України. Представники Інформаційно-технічного центру МОЗ України продемонстрували під час виставки свої успішні напрацювання у проведенні селекторних нарад в МОЗ України, телеконференцій, публічних лекцій та інших акцій із залученням інноваційних технологій.

Також у рамках програми виставки пройшли «Український саміт охорони здоров'я і фармацевтики» та друга міжнародна науково-практична конференція «Державно-приватне партнерство у галузі охорони здоров'я України. Сучасність і перспективи». 23 жовтня відбувся Перший регіональний конгрес медичного туризму.

Виставка «Охорона здоров'я 2013» буде відкрита до п'ятниці, 25 жовтня.

Прес-служба МОЗ України

Джерело: http://moz.gov.ua/ua/portal/pre_20131023_b.html